Zabava za vso družino – vabljeni na DAN SNAGE

V Javnem podjetju Snaga iz Skupine JHMB dnevno skrbimo za odpadke, ki jih povzroča 150.000 prebivalcev na območju občin, kjer izvajamo gospodarsko javno službo ravnanja z odpadki. Kljub temu, da s svojimi dejavnostmi posegamo v vsakdan občanov, se pogosto izkaže, da o našem delu, pristojnostih in odgovornostih še zmeraj vedo premalo. Zato vsako leto organiziramo predstavitveni dan, poimenovan Dan Snage oziroma zabava za vso družino, na katerem predstavimo dejavnosti podjetja, ki jih dnevno opravljamo, ko sledimo glavnemu cilju – to je urejeno in čisto mesto. Ker nam zadnji dve leti zaradi epidemiološke situacije ni uspelo izpeljati predstavitvenega dne, se letošnjega še posebej veselimo.

Dan Snage bo potekal v soboto, 23. aprila, med 10. in 13. uro, ko bo pestro in zanimivo na Glavnem trgu. Z letošnjim dogodkom bomo obenem obeležili tudi Svetovni dan Zemlje, ki ga praznujemo dan prej, to je v petek, 22. aprila. Geslo letošnjega svetovnega dneva Zemlje je »Investirajmo v naš planet« in v tem duhu si bomo tudi na našem dogodku prizadevali pritegniti različne deležnike k sodelovanju in jim približati trajnostno naravnano prihodnost. Na ogled bomo postavili najatraktivnejša vozila in opremo raznolikega voznega parka Snage in ponudili vsebine za vso družino. Kaj vse se bo dogajalo na Dnevu Snage?

  • Prikazali bomo praznjenje posod z najnovejšim smetarskim vozilom, v katerem se bodo obiskovalci lahko preizkusili tudi sami.
  • Zainteresirane obiskovalce bomo zapeljali z mini električnim vozilom, ki ga uporabljamo pri čiščenju mesta.
  • V zeleni delavnici bomo zasajevali zeliščne lončke, ki bodo uporabni tudi v stanovanju ali hiši.
  • Spodbujali bomo ponovno uporabo z izvedbo delavnic in organizirano izmenjavo stvari v kotičku ponovne uporabe. Zagotovo se bodo našle stvari, ki lahko zaživijo pri novih uporabnikih.
  • Dogajanje bo popestril tudi naš Duško, mojster pravilnega ločevanja odpadkov in velik ljubljenec otrok.
  • Tekmovali bomo v ločevanju odpadkov in se ob tem naučili kaj novega.
  • Vrteli bomo kolo sreče, se urili v znanju o odgovornem ravnanju z odpadki in delili praktična darilca.

Vabimo čim več ljudi, da se nam pridružijo in nas vprašajo, kar nas že dalj časa želijo vprašati, a morda za to ni bilo prave priložnosti.

Veselimo se druženja z našimi uporabniki med 10. in 13. uro.