Prve kolajne za #TeamSlovenia

Naša Tim in Maruša Tereza sta se povzpela na zmagovalni oder
 
Slovenijo so ta teden razveselili Tim Teršek, Maruša Tereza Šerkezi in Žan Ogrinc, ki so na OFEM-u osvojili prve medalje za #TeamSlovenia. Povzpeli so se na zmagovalni oder, ki kot mnogi elementi Festivala, odraža zavezo organizatorjev OFEM-a 2023 k trajnosti. V lanskem pilotnem projektu zbiranja odpadne embalaže pijač pod geslom “Recikliraj me. Podari mi novo življenje” je Coca-Cola v dveh mesecih zbrala več kot pol milijona odpadnih plastenk in pločevink. V sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije - Združenje športnih zvez je zbrana odpadna embalaža dobila novo obliko zmagovalnega odra OFEM-a. Oder za zmagovalce pa bo svojemu namenu po končanem OFEM-u služil lokalnim športnim organizacijam. Več o trajnostni zavezi si preberite na spletni strani.

Za #TeamSlovenia je danes pesti na tribunah držala tudi dr. Nataša Pirc Musar
 
Tribune 11-ih prizorišč v Mariboru že od nedelje polnijo navijači, oblečeni v belo, modro in zeleno. Po dvoranah se slišijo spodbude “Kdor ne skače ni Sloven’c” in “mi, Slovenci”, po ulicah Maribora pa odmevajo bučni aplavzi. Poleg tekmovalcev in njihovih vrhunskih nastopov velik del ustvarjanja olimpijske atmosfere predstavlja prav publika na tribunah. Danes se je občinstvu na tekmah v rokometu in košarki 3x3 pridružila tudi predsednica Republike Slovenije, dr. Nataša Pirc Musar, častna pokroviteljica OFEM-a. Kako so gledalci napolnili tribune Ljudskega vrta na nedeljski otvoritveni slovesnosti, si oglejte na povezavi.

OFEM 2023 kjerkoli in kadarkoli
 
OFEM-a so se letos udeležili reprezentanti iz 48 evropskih držav. Zaradi široke mednarodne mreže gledalcev in zagotavljanja dostopnosti OFEM-a vsem, ki si želijo ogledati nastope svojih favoritov, je prenos tekmovanj eden ključnih gradnikov uspešne izvedbe festivala. Na spletni strani EOC si gledalci lahko v živo ogledajo tekmovanja v vseh športnih panogah in tudi sami postanejo del zgodbe OFEM-a 2023. Prenosi tekmovanj so za gledalce dostopni na spletni strani EOC TV.

Začasna zapora cest v četrtek, 27. julija
 
V četrtek, 27. julija bo med 8.30 in 15.30 uro zaradi kolesarske dirke prišlo do zapor na odsekih cest R2 436 odsek 0440 Dolnja Počehova in R2 436 odsek 1328 Počehova-Zg. Kungota.
 
Občanom in občankam se opravičujemo za morebitne nevšečnosti ter se zahvaljujemo za razumevanje. Udeležence v prometu in stanovalce v bližini predvidenih zapor cest in ulic pa prijazno prosimo za strpnost in razumevanje ter upoštevanje navodil policije in rediteljev.

EOC izročil nagrado za transport in logistiko
 
OFEM 2023 za slovenski šport in športne prireditve prinaša številne nove mejnike in postavlja visoke standarde za dogodke v prihodnosti. Evropski olimpijski komite (EOC) je včeraj prepoznal delo logističnega in prevoznega segmenta OFEM-a ter mu podelil nagrado, ki prepoznava kakovostno in zanesljivo delo izvajalcev. Točnost, zanesljivost, in prilagodljivost prevoznikov skozi potek festivala športnikom in športnicam omogoča brezskrbno osredotočenost na tekmovalne nastope. Usklajevanje razpoložljivosti avtobusov, avtomobilov in gondole kljub kompleksnosti delovanja in neugodnim vremenskim razmeram poteka nemoteno.

Zahvala Slovenski vojski in javni gasilski službi
 
Spremembe urnikov in vremenske razmere so od organizacijske ekipe OFEM-a zahtevale hitre odzive in iskanje novih rešitev. Kljub dežju in močnemu vetru je včerajšnji tekmovalni dan potekel v celoti, to pa ne bi bilo mogoče brez pomoči Slovenske vojske in javne gasilske službe. Njihova pripravljenost na pomoč in strokovnost pri saniranju posledic vremenskih razmer, je športnikom omogočila, da so tekmovalne nastope zaključili varno in neovirano.

OFEM 2023: igre za športnike
 
Bogat spremljevalni program, zanesljiva logistična podpora in nepozabna otvoritvena slovesnost odražajo dejstvo, da je OFEM 2023 v Mariboru organiziran v skladu z mislijo “za športnike”.
 
Spremljevalni program je danes med drugim zajemal:

  • mini nogomet,
  • generacijske igre,
  • FIS simulacijo deskanja na snegu,
  • modno revijo kopalk,
  • tržnico rokodelcev, obrti, umetnosti in kulinarike,
  • različne koncerte in predstavitve.

One year to Paris 
 
Danes nas do otvoritve Olimpijskih iger 2024 v Parizu loči leto dni, odštevanje pa so v francoskem duhu otvorili tudi reprezentanti OFEM-a. V lokalu Štuk, na robu športne vasi, je danes potekalo praznovanje, polno francoskih zastav, z ogledi francoskih filmov in francoskimi prigrizki. Mladi športniki, ki so na OFEM-u začeli uresničevanje svojih olimpijskih sanj, so danes tudi sami začeli odštevanje do enega največjih športnih dogodkov na svetu, del katerega bodo nekoč morda tudi sami.