Na OFEM 2023 tudi filmski večer v sodelovanju s Projektor, d. o. o, - Maribox

Maribor, 30. junij 2023 – Maribox in Olimpijski festival evropske mladine Maribor 2023 (OFEM 2023) sta v prostorih Mariboxa podpisala pogodbo o sodelovanju pri izvedbi in organizaciji  festivala OFEM 2023. 

OFEM Maribor 2023 poteka pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev in je največji večpanožni športni dogodek, namenjen mladim vrhunskim športnikom med 14. In 18. letom starosti. Organizacija Festivala je v rokah Mestne občine Maribor v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije - Združenjem športnih zvez (OKS-ZŠZ). Pomoč pri izvedbi in organizaciji športnega dogodka je ponudilo več podjetij, tako na nacionalni kot lokalni ravni. Eno izmed njih je tudi družba za kinematografske storitve Projektor d.o.o - Maribox. 

Maribox je vodilno podjetje na področju kinematografije v Mariboru, ki obiskovalcem nudi ogled najboljših filmov v najsodobnejših kino dvoranah ter vrhunsko ponudbo za sprostitev, zabavo, druženje in podjetništvo. Zavezani so k zagotavljanju najboljše kino izkušnje v Sloveniji, prav tako pa se povezujejo z lokalno skupnostjo in ustvarjajo pozitiven vpliv na družbo, zaradi česar tudi sodelujejo pri izvedbi in organizaciji OFEM Maribor 2023. 

Pri podpisu pogodbe so bili prisotni Stipe Jerić, direktor Projektor d.o.o., Nataša Ritonija, direktorica OFEM Maribor 2023 in Jan Sredenšek, strokovni sodelavec za dogodke na OFEM. Ob tej priložnosti je Sredenšek predstavil sodelovanje z Mariboxom, ki bo za tekmovalce iz 48 evropskih držav pripravil filmski večer v Športni vasi. Poudaril je tudi, da bo Športna vas gostila številna izobraževanja in trajnostno naravnane aktivnosti, ki bodo na voljo tekmovalcem med prostim časom. 

Sodelovanje med Mariboxom in OFEM Maribor 2023 predstavlja pomemben korak naprej v pripravah na največji športni dogodek v štajerski prestolnici. Lokalna podjetja, kot je Maribox, so izjemno ponosna na sodelovanje in podporo, ki jo nudijo organizacijskemu odboru OFEM Maribor 2023. S tem povezovanjem se vzpostavlja most med podjetništvom in športom, hkrati pa krepi zavest lokalne skupnosti. 

Stipe Jerić, direktor družbe Projektor d.o.o., je izrazil navdušenje nad priložnostjo za sodelovanje in povedal: "Zelo sem vesel tega sodelovanja in  priložnosti, da lahko združimo šport mladih in filmsko umetnost, s tem pa tako velik športni dogodek povežemo s projekcijo filma. 27. julija 2023 bo Maribox gostoval v športni vasi, s projekcijo filma Kralj Richard. Ta biografska drama, o verjetno najbolj znanih sestrah na svetu, tenisačicah Williams, na najboljši možni način prikaže kaj za mlade športnike pomeni odrekanje na poti do vrhunskega športnika. Organizatorjem iger želim uspešno izvedbo."

Direktorica OFEM Maribor 2023 Nataša Ritonija je dodala: "Sodelovanje z Mariboxom je pomembno za uspešno izvedbo OFEM Maribor 2023 in za dobro izkušnjo športnikov in športnic, ki bodo v Športni vasi stkali nove prijateljske vezi. Z njihovimi izkušnjami in strokovnostjo smo prepričani, da bomo zagotovili nepozaben filmski večer za vse tekmovalce iz 48 evropskih držav." 

OFEM Maribor 2023 bo med 23. in 29. julijem pritegnil mlade športnike iz vse Evrope in ponudil razburljive tekmovalne dogodke v številnih športnih panogah. Maribox bo s svojim filmskim večerom v Športni vasi prispeval k pestremu spremljevalnemu programu ter omogočil tekmovalcem, da se sprostijo in uživajo v filmski umetnosti.