[VABILO] OFEM: Novinarska konferenca pred protokolarnim obiskom Rima in prevzemom plamena miru in oljke miru

Spoštovani,

vljudno vas vabimo na novinarsko konferenco pred protokolarnim obiskom Rima in prevzemom plamena miru in oljke miru (Shine Ceremony) ter ob podpisu pogodbe z dobaviteljem uradnega vozila OFEM – Porsche Ptujska cesta, ki bo v ponedeljek, 29. maja 2023, ob 10. uri v salonu Porsche Ptujska cesta, Ptujska cesta 150, 2000 Maribor.

Pred pričetkom Olimpijskega festivala evropske mladine, ki se bo med 23. in 29. julijem 2023 odvijal v Mariboru, organizatorje čaka izredno pomemben slavnostni dogodek, t. i. Shine Ceremony, ki ga organizirajo Evropski olimpijski komiteji (EOC) v muzeju Ara Pacis, v Rimu.

Mesto Maribor bo ob tej priložnosti z baklo miru slavnostno prevzelo plamen miru in oljko miru.

T. i. Shine Ceremony je pomemben mejnik na izjemni poti priprav za OFEM 2023 Maribor. Opominja nas, da se bližamo zadnji fazi pred začetkom najpomembnejšega večpanožnega športnega dogodka za mlade v Sloveniji.

Po prihodu plamena miru v Maribor se bo uradno začela tudi pot bakle miru, ki bo po mestu Maribor in okoliških občinah ter osnovnih šolah potovala med 2. in 23. junijem 2023.

Pot v Rim bo potekala pod pokroviteljstvom Porsche Ptujska cesta, zato bo ob tej priložnosti potekal tudi podpis pogodbe in predstavitev uradnega vozila OFEM 2023 Maribor.

Predvideni govorci:

  • Dr. Samo Peter Medved, podžupan Mestne občine Maribor,
  • Boštjan Pepevnik, direktor Porsche Ptujska cesta, Porsche Maribor,
  • Nataša Ritonija, direktorica OFEM 2023 Maribor in
  • Lea Štiberc, vodja projektne pisarne OFEM 2023 Maribor.

Vljudno vas prosimo, da svojo udeležbo na novinarski konferenci potrdite najkasneje do torka, 28. maja, na elektronski naslov: nina.cigale@eyof-maribor.com.

Novinarska konferenca se začne ob 10. uri in predvidoma zaključi najkasneje do 11.30 uri. Govorci bodo na voljo za izjave predvideno med 10:50 uro in 11:00 uro.

_________________________

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar.

O Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM)

OFEM je s svojo več kot 30-letno tradicijo največji več panožni športni dogodek za mlade športnike, stare od 14 do 18 let. Slednjim predstavlja prvo srečanje z olimpizmom ter priložnost za nabiranje neprecenljivih izkušenj za nadaljnja tekmovanja na poti do olimpijskih iger. Prav tako festival v olimpijskem duhu spodbuja športnike in druge udeležence k načelom poštene igre, strpnosti in prijateljstva. Maribor, mesto s športnim srcem, bo OFEM 2023 gostil med 23. in 29. julijem 2023. Na dogodku pričakujejo 3.600 udeležencev iz 48 držav, športniki pa se bodo takrat pomerili v kar enajstih panogah.