[VABILO] OFEM: Čuj, bakla, v Mariboru si!

Spoštovani,

vljudno vas vabimo na sklop dogodkov v okviru uradne predstavitve plamena miru in bakle miru, ki bo potekala v petek, 2. junija 2023, ob 13.15 pred Mestno občino Maribor in ob 14.00 na južni ploščadi Ljudskega vrta.

V sredo, 31. 5. 2023, bo v Rimu potekala slavnostna prireditev Shine Ceremony, na kateri bo organizacijski odbor OFEM prevzel plamen miru za prihajajoči Olimpijski festival evropske mladine OFEM 2023. Ta bo skupaj z oljko miru prispel v Maribor v petek, 2. 6. 2023, ko ga bodo uradno predstavili.

Ob 13.15 uri je zbor pred Mestno občino Maribor, kjer bo župan MOM g. Aleksander Saša Arsenovič predal baklo miru uspešni slovenski športnici Ilki Štuhec. Z njo se bomo podali po ulicah mesta vse do južne ploščadi Ljudskega vrta v Mariboru, kjer se ob 14. uri prične protokolarni del dogodka, temu pa sledi nastop Plesne skupine VIBE in koncert v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje in ambasadorjem zdravja Challetom Salletom.

Dogodek je brezplačen za vse udeležence.

Simbolni pomen slovenske bakle miruSlovenska bakla OFEM 2023 je sestavljena iz dveh osnovnih delov – krone in osrednjega dela. Krona je izdelana iz nerjavečega jekla. Njena oblika izhaja iz znaka MARIBOR EYOF 2023, ki je na obsegu krone dvakrat upodobljena. Ta simbolizira povezovanje, dinamičnost in dejstvo, da je Maribor mesto z velikim M-jem in velikim športnim srcem. Zaključujejo jo mehke oblike, med polnimi ploskvami pa se pojavljajo zareze, ki omogočajo prehod svetlobe in plamena.

*Dogodek se izvede v vsakem vremenu.
*Challe Salle bo po koncertu tudi na voljo za izjave.

______________________

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar.

O Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM)

OFEM je s svojo več kot 30-letno tradicijo največji več panožni športni dogodek za mlade športnike, stare od 14 do 18 let. Slednjim predstavlja prvo srečanje z olimpizmom ter priložnost za nabiranje neprecenljivih izkušenj za nadaljnja tekmovanja na poti do olimpijskih iger. Prav tako festival v olimpijskem duhu spodbuja športnike in druge udeležence k načelom poštene igre, strpnosti in prijateljstva. Maribor, mesto s športnim srcem, bo OFEM 2023 gostil med 23. in 29. julijem 2023. Na dogodku pričakujejo 3.600 udeležencev iz 48 držav, športniki pa se bodo takrat pomerili v kar enajstih panogah.