[ŠPORT MARIBOR] Šport Maribor prisluhnil željam kopalcev in jim omogočil obisk »Otoka« še dodatne 4 dni

Šport Maribor iz Skupine JHMB je bil zadnje dni deležen veliko pohval za izvedbo letošnje kopalne sezone na Mariborskem otoku, hkrati pa je prejel ogromno pobud obiskovalcev, da se sezona nadaljuje še nekaj dni. Glede na napovedano sončno vreme s prijetnimi temperaturami je Šport Maribor prisluhnil željam številnih obiskovalcev in se odločil, da jim ponudi še štiri dodatne kopalne dni.
 
»Otok« bo tako v četrtek in petek, 7. in 8. 9., odprt med 13. in 19. uro, ko bo veljala enotna cene vstopnice 4 EUR. V soboto in nedeljo, 9. in 10. 9., pa bo kopališče obratovalo med 9. in 19. uro po rednem ceniku. V soboto bo za zabavo skrbel tudi DJ, nedeljski zaključek kopalne sezone na »Otoku« pa bo minil v mirnem in sproščujočem vzdušju.
 
Čeprav bo v nedeljo, 10. 9. 2023, zadnji letošnji kopalni dan na Mariborskem otoku, to ne pomeni, da bo Otok resnično zaprl svoja vrata; Šport Maribor namreč že snuje aktivnosti za do sedaj »mrtve« dele sezone – jesenski, zimski in spomladanski del. 
 
Medtem Mestna občina Maribor in Šport Maribor tudi že proučujeta različne tehnične rešitve, ki bi v prihodnji sezoni omogočile dogrevanje bazenske vode na Mariborskem otoku. To bi pripomoglo k hitrejšemu doseganju optimalnih temperatur vode za kopalce in podaljšalo kopalno sezono, saj bi v tem primeru kopališče lahko odprli prej in nato tudi kasneje zaprli. 
 
Po letošnjem zaprtju kopališča na »Otoku« sicer družba Šport Maribor že v ponedeljek, 11. 9., odpira vrata kopališča Pristan. Tam bodo lahko kopalci uživali vse do naslednje sezone na »Otoku«.