Sodeluj(e)mo pri zbiranju pomoči za pobrateno ukrajinsko mesto Harkov

14. junija se na petih lokacijah po mariborski občini začenja zbiranje pomoči za pobrateno mesto Harkov, JHMB bo pobratenemu mestu podaril tudi avtobus.

Župan MO Maribor Aleksander Saša Arsenovič je že takoj ob začetku konflikta v Ukrajini izrazil podporo županu pobratenega mesta Harkova, g. Ihorju Terekhovu, ki se je nato meseca maja obrnil na mesto Maribor s prošnjo, ali bi bilo možno dostaviti kakšno opremo mestnim službam, ki skrbijo za vzdrževanje mestne infrastrukture in bivanjskih pogojev.

Javni holding Maribor bo tako za pobrateno mesto Harkov namenil avtobus Iveco Daily 65C17CC s 23 sedeži in kapacitetami za 14 stojišč, letnik 2011. Spomnimo, da so vse osebe iz Ukrajine s pridobljenim statusom begunca v Mariboru upravičene do brezplačne uporabe mestnega avtobusnega prometa. Na podlagi pooblastila župana MO Maribor Saše Arsenoviča bo podjetje Marprom iz Skupine JHMB osebam iz Ukrajine, ki se bodo na blagajni na glavni avtobusni postaji izkazale s statusom begunca, izdalo brezplačne vozovnice za mestni potniški promet. Ukrajinski begunci, ki so oz. še bodo prispeli v Maribor, bodo brezplačne vozovnice za mestne avtobuse v skladu s pooblastilom župana lahko uporabljali do konca leta 2022.

Ponovno zbiramo:

  • Higienski pripomočki (plenice, sanitetni material, šamponi, deodoranti, milo, zobne ščetke, vlažilni robčki ...)
  • Hrana (zapakiran trajnejši kruh, mleko, otroška prehrana, konzerve, čaji, kava, moka, kaša ...)

Hrana ne sme biti v stekleni embalaži, mora biti vsaj pol leta pred rokom uporabe in zapakirana v originalno embalažo. Oprema mora biti uporabna in primerna za delitev končnim upravičencem.

Lokacije zbiranja:

  • KS Kamnica, Vrbanska cesta 97, 2351 Kamnica
  • MČ Cente, Kacova ulica 1, 2000 Maribor
  • MČ Tezno, Panonska 12, 2000 Maribor
  • MČ Studenci, Šarhova 53a, 2000 Maribor
  • MČ Tabor, Metelkova 63, 2000 Maribor