Podpora javnih podjetij JHMB pri izvedbi elitnih športnih dogodkov

Mariborsko Pohorje bo prihajajoči vikend, 14. in 15. avgusta, gostilo svetovni pokal v spustu z gorskimi kolesi, prireditev najvišjega športnega ranga. Ta in predhodni evropski tekmi so v naše mesto privabile več sto tujcev, ki spoznavajo mesto in uživajo v njegovih naravnih danostih, pri organizaciji omenjenih športnih dogodkov pa sodelujejo tudi mariborska javna podjetja, povezna v Javni holding Maribor (JHMB).

Ponosni smo, da se lahko v Mariboru pohvalimo s čistim in z urejenim okoljem, za katerega skrbijo javna podjetja v lasti JHMB. Ker se zavedamo pomena naših dejavnosti v lokalnem okolju, JHMB v vlogi generalnega pokrovitelja prireditev pomaga pri njihovi optimalni izvedbi z logističnega vidika, je poudarila direktorica JHMB Lidija Pliberšek

Podjetje Snaga je tako poskrbelo za ločeno zbiranje in odvoz odpadkov ter čiščenje prireditvenega prostora; Nigrad za vzpostavitev ustreznih cestnih zapor ter namestitev usmerjevalnih in varovalnih ograj; Mariborski vodovod za nemoten dostop do pitne vode iz pitnikov; Pogrebno podjetje za pripravo cvetličnih aranžmajev za najboljše tekmovalce; Marprom pa med drugim za ohranjane reda pri parkiranju avtomobilov ob vznožju Pohorja.

Veseli nas, da so dogodki trajnostno naravnani in verjamemo, da bomo s strokovno pomočjo naših podjetij prispevali k uspešni in varni izvedbi vseh tekmovanj. Tekmovalcem želimo odlično izpeljane vožnje, obiskovalcem pa veliko sproščene poletne zabave, je še dodala direktorica JHMB.