Počitnice so pred vrati. V novem šolskem letu se ponovno srečamo na naših ozaveščevalnih uricah

Visoke temperature zadnjih dni nas opominjajo, da je pred vrati čas brezskrbnih poletnih počitnic. V tem šolskem letu smo z mladimi ponovno uspeli deliti različne okoljske vsebine in jim tako pomagali privzgojiti spoštljiv odnos do okolja na področju odgovornega ravnanja z odpadki, varovanja naravnih virov in pomena sekundarnih surovin.

Izvedli smo številna srečanja, delavnice in poučne sprehode

Skozi ozaveščevalne pogovorne urice, zanimive poučne delavnice in vodene oglede smo našim prijetnim druženjem dodali pečat, ki bo mladim v pomoč pri trajnostni obravnavi vsakdanjika. Želimo si, da okoljske kompetence in trajnostni način življenja postanejo del vsakdanjika mladih in širše skupnosti.

Za zabavno in poučno druženje ob različnih priložnostih poskrbita tudi maskoti Skupine JHMB; to sta prikupni dihur Duško iz Snage in vidra Vida iz Mariborskega vodovoda, ki zmeraj pričarata popolno kombinacijo otroškega zadovoljstva.

V novem šolskem letu nadaljujemo z aktivnostmi

Tudi v naslednjem šolskem letu bomo nadaljevali s svojim poslanstvom okoljskega ozaveščanja otrok in mladine. Z okoljskimi vsebinami podjetij iz Skupine JHMB bomo v sodelovanju z vrtci in s šolami spodbujali odgovorno vedenje otrok in mladine do okolja. Tako bodo mladi spoznavali kompleksnost okoljskih izzivov in se seznanjali z varovanjem okolja in povezanostjo med njihovim načinom življenja in izkoriščanjem naravnih virov ter onesnaževanjem. Krepili bodo občutek vrednosti bivanja v zdravem, čistem in urejenem okolju ter te navade prenašali tudi v domače okolje.

Se že veselimo našega snidenja. Pripravili bomo zanimive okoljske vsebine in navduševali mlade za soočanje in premagovanje različnih izzivov, ki jim bodo koristili na poti v bolj trajnostni način življenja.

Naj bodo počitnice prijetne

Otroci in mladina, preživite počitnice brezskrbno in varno. Izberite aktivnosti, ki jih imate radi, ki vas izpolnjujejo in osrečujejo. Naj bodo počitnice doma, v hribih, na morju ali kakšnem izletu zanimive, polne novih doživetij in izkušenj.

V naslednjem tednu, 28., 29. in 30. junija nas lahko obiščete v zelenem kotičku Art kampa, kjer bodo sodelavci Snage izvajali zanimive delavnice za otroke. Lahko boste zavrteli kolo sreče in se družili z nagajivim eko junakom Duškom.