Odprtje Mariborskega otoka zaznamoval zelo dober obisk

V nedeljo, 3. 7. 2022, se je odvila težko pričakovana otvoritev edinega mariborskega poletnega kopališča – Mariborskega otoka. Zanimanje za osvežitev na priljubljenem kopališču je bilo veliko, saj je prvi dan privabilo okrog 2800 ljudi. Medtem je kopališče Pristan za čas poletne sezone zaprlo vrata za kopalce.

Nedeljsko odprtje Mariborskega otoka je obiskovalcem ponudilo osvežitev po promocijski ceni vstopnic – 3 evre za starejše od treh let. Celodnevna vstopnica sicer stane 5 evrov, otroška 4 evre, popoldanska po 15. uri 3 evre in po 18. uri zgolj 2 evra. Mariborski otok je odprt vsak dan med 9. in 20. uro, razen kadar vremenske razmere ne omogočajo odprtja in varnega kopanja. 

Družba Šport Maribor, ki je del Skupine JHMB, je uspešno izpeljala otvoritev kopalne sezone kljub še ne povsem dokončani obnovi mostu na otok. Dela na mostu bodo predvidoma v celoti zaključena do 15. julija 2022.

Ob osvežitvi v bazenih in zabavi na toboganu lahko obiskovalci kopališča Mariborski otok uživajo tudi v igranju namiznega tenisa, badmintona, odbojke in malega nogometa, najmlajšim pa je na voljo še poseben otroški kotiček. Prav tako je poskrbljeno za osvežilno pijačo in različne prigrizke.

Do otoka tudi z avtobusno linijo št. 8

Hkrati z odprtjem kopališča je podjetje Marprom iz Skupine JHMB podaljšalo traso mestne avtobusne linije št. 8 do Mariborskega otoka. Avtobusna povezava do otoka je med kopalno sezono na razpolago vsak dan od 8.30 do 19.45, z intervalom odhodov z glavne avtobusne postaje vsakih 30 minut. Zadnji večerni povratek z Mariborskega otoka je ob 20.15.