DAN SNAGE: zabava za vso družino

Javno podjetje Snaga iz Skupine JHMB dnevno skrbi za odpadke, ki jih povzroča 150.000 prebivalcev na območju občin, kjer izvaja gospodarsko javno službo ravnanja z odpadki. Kljub temu, da s svojimi dejavnostmi posega v vsakdan občanov, se pogosto izkaže, da o njenem delu, pristojnostih in odgovornostih še zmeraj vedo premalo. Zato vsakoletno priredi predstavitveni dan, poimenovan Dan Snage oz. zabava za vso družino, na katerem predstavi svoje dejavnosti, ki jih dnevno opravlja, ko sledimo glavnemu cilju – to je urejeno in čisto mesto.

Tokratni dan Snage je potekal v soboto, 23. aprila, med 10. in 13. uro. Obiskovalci so tekmovali v ločevanju odpadkov, posadili svoj lonček zelišč, izdelovali obeske za ključe in trakove za lase iz še uporabnega tekstila, se popeljali z mini električnim vozilom za čiščenje mesta, se preizkusili v praznjenju zabojnikov in dobili številne koristne informacije za odgovorno ravnanje z odpadki.

Seznanili so se lahko tudi s številnimi storitvami, ki jih Snaga iz Skupine JHMB nudi po meri strank (košnja, obrezovanje dreves, čiščenje kleti ...). Dogodek je popestril bogato založen kotiček ponovne uporabe, v katerem so lahko obiskovalci izbirali med različnimi stvarmi, od oblačil, obutve, knjig, igrač, prtov in različnih okrasnih predmetov in jih odnesli domov. Veselo in zabavno je bilo tudi ob vrtenju kolesa sreče, kjer so se obiskovalci urili v znanju ravnanja z odpadki in prejeli številne uporabne in bogate nagrade.

Za posebno vzdušje je seveda ponovno poskrbela navihana maskota Duško, ki se je prav tako pridružila vsem aktivnostim in razveseljeval najmlajše obiskovalce. Ob tem se zahvaljujemo vsem obiskovalcem, ki so se družili s sodelavci Snage.