Brezplačno zadnji dve postaji avtobusne linije št. 8 do Mariborskega otoka in nazaj

V času visokih poletnih temperatur je osvežitev na zunanjem mestnem kopališču še kako dobrodošla, zato na Mariborskem otoku beležimo zelo visok obisk obiskovalcev. Župan MO Maribor Saša Arsenovič je sprejel odločitev, da bo brezplačen prevoz mestnega potniškega prometa na avtobusni liniji št. 8 na relaciji med postajališči Gosposvetska – rondo, Terme Fontana in Mariborski otok v obe smeri, torej zadnji dve postaji, od danes, 12. avgusta, do konca izvajanja avtobusnih prevozov po veljavnem voznem redu, torej v času šolskih počitnic oziroma do konca odprtja kopališča Mariborski otok.

Vozniki lahko avtomobile pustijo na parkirišču ob Koroški cesti pri študentskih domovih, na predlog KS Kamnica je tudi dogovorjeno, da je parkirišče pri pokopališču Kamnica neomejeno ob sobotah, nedeljah in praznikih, med delovniki pa je omejeno brezplačno parkiranje do 120 minut. V neposredni bližini, pri trgovini Lidl, je tudi postajališče Mbjaka št. 18, od koder je kratek sprehod do Mariborskega otoka mimo Koblerjevega zaliva.

Ob ostalih ukrepih pa bodo v družbi Šport Maribor ob dnevih, ko se pričakuje večje število obiskovalcev, poskrbeli za dodatne reditelje, ki bodo urejali in usmerjali promet na obstoječem parkirišču.